Impressum
Stjepan Tafra
Ivan Borčić
Emilija Jončić

O projektu


ocjena 1ocjena 2ocjena 3ocjena 4ocjena 5 - 16 glasač(a), prosječna ocjena 5,00
Loading...

U našoj srednjoj školi “Antun Matijašević Karamaneo”- Vis u sklopu izvannastavne aktivnosti – učeničko poduzetništvo – učimo uz zabavu,  djeluje učeničko poduzeće  “BRAVURA”,  d.o.o. koje se bavi proizvodnjom i prodajom tradicionalnih i autohtonih proizvoda. Osnovano je kao društvo s ograničenom odgovornošću i upisano u sudski registar 23. prosinca 2011. – fiktivno. Poduzeće broji 15 zaposlenih, a rukovođenje je timsko.

Odlučili smo se za naziv “BRAVURA” jer bravura znači umijeće, upravo umijeće i kreativnost odlikuje naše djelatnike.

U poslovnom planu za 2012. godinu planirali smo djelatnost našeg učeničkog poduzeća temeljiti na izradi knjižice  info-vodiča o otoku Visu “BESIDA O VISU”, a sve u dogovoru s Turističkom zajednicom Vis i Turističkom zajednicom Komiže.

Izradili smo javni poziv budućim zaposlenicima u suradnji s pravnim  konzultantom i objavili ga na propisani način. Javili su se kandidati koji ispunjavaju uvjete natječaja iz 3 razredna odjeljenja, različitih usmjerenja. Svi smo izradili životopis, osobnu prijavu i potpisali ugovor o radu. Dogovorili smo se o načinu rada i međusobne komunikacije. U svom radu poštovat ćemo Zakon o trgovačkim društvima, Statut našeg društva s ograničenom odgovornošću  te sve ostale važeće propise i zakone  Republike Hrvatske. Temeljni kapital tvrtke je 150,oo kuna nastao uplatom po 10 kuna svakog djelatnika. Nadzorni odbor društva čini ravnatelj škole i 6 profesora. Potražili smo savjet javnog bilježnika, sjedinili sva naša znanja i sposobnosti i dogovorili se o organizaciji “BRAVURE”.

Svaki od rukovoditelja izradio je svoj poslovni plan kao smjernicu za  vođenje tvrtke do zacrtanog cilja. Tijekom rada u tvrtki učenici (zaposlenici) imat će priliku: utemeljiti poslovnu organizaciju, imenovati Nadzorni odbor i imenovati direktore odnosno upravljački tim, sastaviti poslovni plan, proizvesti i plasirati proizvod, voditi cjelokupno financijsko knjigovodstvo-poslovne knjige i dokumentaciju, sastaviti godišnje izvješće za zaposlenike i članove Nadzornog odbora.

Nadamo se da ćemo zadatke koje smo sebi postavili pravovremeno i kvalitetno izvršiti i da ćemo pritom naučiti da je poduzetništvo složena aktivnost za koju su potrebna različita znanja i sposobnosti te mnogo vlastitog  odricanja.  Svjesni smo da je budućnost u malom poduzetništvu, te se nadam da ćemo  po svršetku  srednjoškolskog obrazovanja biti spremni uspješno voditi poduzetničku  aktivnost.

Ciljevi ove izvannastavne aktivnosti-učimo uz zabavu su:

–  Iskustveno nadopuniti obrazovanje srednjoškolaca o poduzetničkom i gospodarskom djelovanju kako bi bolje razumjeli ustroj i vođenje poslovanja

–  Preko organiziranja, upravljanja i vođenja stvarne poslovne organizacije učenici uče poslovati, uče o strukturi sustava slobodnog poduzetništva kao i o pogodnostima koje on pruža

– Pomaže učenicima da nauče kritički razmišljati, izražavati se i upravljati

– Upoznaje učenike s mogućnostima zapošljavanja i uči ih da postanu dijelom pokretačke snage gospodarskog razvoja

– Stvara pozitivan odnos između naše mladeži i poslovnog svijeta

Vaši komentari
O projektu
Stjepan Tafra 6.11.2012.

Hvala svima u moje i ime djelatnika Bravure! Nadam se da će učenici kroz ovaj projekt naučiti kako se održava i vodi web portal i surađuje pri donošenju novih poslovnih odluka. Hrabro naprijed! :)


O projektu
ISSA-VIS-Kut 18.7.2012.

Učenicima, Emiliji i Stjepanu srdačan pozdrav i zajamčena podrška.


O projektu
irma.irssa 25.5.2012.

Nema mi nego da vam svima od svega srca čestitam i zaželim apsolutni uspjeh u radu vašega poduzeća :) Nadam se da ću imati prilike i sama pridonijeti uspješnu njegovu poslovanju!


Želiš komentirati?SPONZORI I DONATORI

Turistička zajednica Grada Komiže Grad Komiža Turistička zajednica Grada Visa Grad Vis Hrvatska obrtnička komora Turistička agencija Alternatura d.o.o.
Privredna banka Zagreb Erste & Steiermarkische bank Gradina Vis d.o.o. Konoba Bako Caffe bar Bejbi Udruga HVIDR-a Vis
Prirodno bogatstvo otoka


© 2012 — 2024 Vis Central – učenička zadruga Bravura, otok Vis | Izjava o privatnosti | Mapa weba | Web dizajn i podrška: