5. Međunarodna "BAKALARIJADA" - Trogir


ocjena 1ocjena 2ocjena 3ocjena 4ocjena 5 - 1 glasač(a), prosječna ocjena 5,00
Loading...

Vis, 15. 12. 2014.

Naša srednja škola „Antun Matijašević Karamaneo“ iz Visa s učeničkom zadrugom „Bravura“ sudjelovala je na 5. Međunarodnom festivalu tradicionalnih eko, etno i gastro običaja poznatijem pod nazivom Bakalarijada, koji se održao u subotu 6. prosinca 2014. u hotelu „Medena“ u Trogiru u organizaciji Zadruge „Rašeljka“ i udruge „Velur“ iz Trogira, a pod pokroviteljstvom Ministrarstva poljoprovrede, SDŽ, Grada Trogira i TZ Splitsko-dalmatinske županije.

U pripremanju jela od bakalara sudjelovali su kuhari profesionalci, kuhari amateri te kuhari- učenici srednjih škola. Naša je učenica Rita Brajčić osvojila brončanu medalju u kategoriji kuhara-učenika za pripremu bakalara „na bianco“, a u kategoriji domaćeg zamjenskog bakalara naši su učenici pod mentorstvom učitelja kuharstva Katarine Jurinović i Stjepana Vetme osvojili zlatnu medalju.

Posjetitelji su mogli pogledati i izložbeno prodajne štandove domaćih proizvoda, čak njih pedeset, među kojima su se birali najbolji štandovi po uređenosti, ponudi i vizualnom izgledu. Naš je učenički štand, na kojem su bili izloženi proizvodi Učeničke zadruge „Bravura“ (razni džemovi i začini, hib, arancini, hruštule, cvite, pogaca od slane ribe, vodič otoka Visa, magneti s motivima otoka te ručno izrađen nakit) pod vodstvom prof. Emilije Jončić i prof. Vedrane Rokov Fras, osvojio brončanu medalju zahvaljujući angažiranosti i organizacijskim sposobnostima naših učenica Mine Hodžić i Evite Vidović. Učenice su predstavile rad zadruge i štand na dijalektu.
U sklopu Bakalarijade organizirala su se stručna predavanja o češnjaku kao domaćem lijeku, a u zabavnom programu nastupio je Neno Belan uz klapu „More“ iz Šibenika.

Uživali smo na balu šampiona do kasno u noć.

Pregledaj sve vijesti

Trenutačno nema komentara. Budite prvi koji će komentirati!
Želiš komentirati?