15. Smotra učenika ugostiteljskih škola


ocjena 1ocjena 2ocjena 3ocjena 4ocjena 5 (Još nema ocjenu)
Loading...

Vis, 12. 02. 2014.

Od 10. do 12. svibnja 2013. u Komiži se održava 15. smotra ugostiteljskih škola Splitsko-dalmatinske županije i gostiju.

Smotra učenika ugostiteljskih škola okupljanje je koje nije natjecateljskog karaktera i čiji je cilj razmjena iskustava i stečenih znanja među učenicima i profesorima sudionicima. Mi domaćini, srednja škola “Antun Marijašević Karamaneo” – Vis, druženje smo iskoristili i za promidžbu otoka i škole.

Mladi kuhari i konobari, uz stručno vodstvo svojih vrijednih mentora, na ovoj Smotri pokazuju zrelost, stručnost, srdačnost i ljubav za ovaj zahtjevan, odgovoran i u turistički orijentiranoj zemlji sve traženiji posao. Školovanje i usavršavanje mladog stručnog kadra znači i perspektivu razvoja turističkih djelatnosti, posebno otočne sredine kojoj je turizam primaran.

Najprije su u 18 sati ispred Ribljeg restorana smotraši priredili spravljanje barskih mješavina na otvorenom. Potom je u 20,30 upriličeno svečano otvaranje Smotre u bašti starog dijela hotela, koje su svojim anđeoskim glasovima uzveličali ženska klapa Gusarica i muška klapa Liket. Ovu kratku svečanost vodio je ravnatelj Srednje škole Antun Matijašević Karamaneo iz Visa, prof. Ivica Belanić, dok je Smotru otvorila saborska zastupnica i gradonačelnica Grada Komiže Tonka Ivčević. Smotri su nazočili i ministar uprave gosp. Arsen Bauk i gradonačelnik grada Visa gosp. Ivo Radica.

Učenici su se stvarno potrudili i izložili bezbroj jela koja su predstavila njihovu županiju!!!

Pregledaj sve vijesti

Trenutačno nema komentara. Budite prvi koji će komentirati!
Želiš komentirati?