29.04.2015. RADIONICE U ŠKOLI


ocjena 1ocjena 2ocjena 3ocjena 4ocjena 5 - 1 glasač(a), prosječna ocjena 5,00
Loading...

Vis, 02. 05. 2015.

U četvrtak, 29. travnja 2015. godine u Srednjoj školi „A.M. Karamaneo“ održane su radionice i predavanja u organizaciji Zelene mreže aktivističkih grupa ZMAG.
ZMAG (Zelena mreža aktivističkih grupa) je udruga koja ima za cilj razvijanje i promoviranje permakulture, ekoloških znanja i vještina, primjenjivih modela i tehnologija važnih za održivi razvoj te podizanje kvalitete života ljudi. Teži svijetu u kojem ljudi imaju zadovoljene životne uvjete, socijalna i ljudska prava, pri čemu se ne ugrožava okoliš i održivost prirodnih ekosustava.

Član Udruge ZMAG, Matko Šišak održao je predavanja: „Što se dešava sa našom klimom“ i „Obnovljivi izvori energije“, a Mateja Medić radionice: „Priprema zelenih sokova“ i „Recikliranje najlonskih vrećica“.

Na radionicama su prisustvovali učenici zadruge “Bravura” i ostali zainteresirani učenici i profesori naše škole.

Voditeljica Mateja naučila nas je što točno znači detoksikacija, koje su prednosti sirove hrane, kako odabrati zelenje i voće te pripremiti ukusne zelene sokove.

Također, naučili smo kako svoju kućnu kolekciju najlonskih vrećica možemo smanjiti tako da ih sami kreativno recikliramo pomoću pegle, igle i konca. Što su vrećice šarenije i šuškavije, to je recikliranje zabavnije. Raznolikost predmeta koji se mogu izraditi od materijala dobivenog recikliranjem vrećica ograničena je samo količinom kreativnosti i mašte. Možemo izraditi unikatne torbice, torbe za kupovinu, toaletne torbice, pernice, novčanike …

Ovakve radionice razvijaju maštu, osjećaj za prostor, ravnotežu i sklad likovnih elemenata, te razvijaju motoričke sposobnosti ruke.

Hvala Udruzi ZMAG!

Pregledaj sve vijesti

Trenutačno nema komentara. Budite prvi koji će komentirati!
Želiš komentirati?