17.-27.09.2015. ANATOMIJA OTOKA


ocjena 1ocjena 2ocjena 3ocjena 4ocjena 5 (Još nema ocjenu)
Loading...

Vis, 29. 09. 2015.

Ove godine od 17. do 20. rujna održava se četvrti po redu simpozij “Anatomija otoka” pod nazivom „Odgovorni turizam na otocima: prema sinergiji turizma i cjelogodišnjeg života otoka“.
Na simpoziju će izlagati preko 30 izlagača, a na radionici sudjeluju studenti arhitektonskih fakulteta iz Japana, Austrije, Slovenije i Hrvatske te ostali zainteresirani studenti i mladi arhitekti.

U okviru simpozija održan je i okrugli stol s temem „Dobre prakse viškog turizma“ na kojem je učenička zadruga „Bravura“, srednje škole A.M Karamaneo – Vis predstavila svoj rad, školu i uradak „Dvojezični info vodič otoka Visa“.
Na okruglom stolu raspravljalo se o stanju te perspektivama razvoja turističke ponude na otoku Visu. Poseban naglasak bio je na postojeće alternativne, odnosno selektivne turističke oblike u kontekstu obogaćivanja tradicionalne ponude otoka temeljene na suncu i moru te na mogućnostima za ublažavanje postojeće turističke sezonalnosti i utjecaja na integrirani razvoj turizma. Vis je još uvijek nova i nedovoljno otkrivena destinacija, bez afirmirane strategije razvoja turizma, stoga se pitamo „Kakav turizam želimo razviti na otoku?“ i „Koja je uloga željenog i planiranog turističkog razvoja u održivom i cjelogodišnjemu otočnome životu?“

Pregledaj sve vijesti

Trenutačno nema komentara. Budite prvi koji će komentirati!
Želiš komentirati?